verschil in kwaliteit

verschil in kwaliteit in aloe vera producten

Verschil in aloe vera van merk “A” en merk “B”.
Met aloe vera producten is het net als met melk. Het is er in verschillende soorten en het heet allemaal melk. Toch kennen we verse, dagverse, volle, halfvolle, magere, weide, gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk. Alleen we praten over melk.

Ook aloe vera wordt op verschillende manieren verwerkt volgens totaal verschillende methodes. En toch praten we over aloe vera. Lees hieronder over de verschillen…

verschil aloe vera handfileren ecolife gel

Poeders van aloe vera of verse aloe vera gel. In Ecolife aloe vera producten vindt u geen geconcentreerde poeders maar alleen echte verse aloe vera ( uit het binnenblad). Vele producten worden gemaakt met een aloe vera poederconcentraat. Verder is er nog een verschil in kwaliteit tussen poeder onderling.
Een poederconcentraat bevat NOOIT meer alle ingredienten die verse aloe vera bevat.
Ecolife gebruikt enkel vers geperste aloe vera sap of gel. Ook in de verzorgingsproducten.
Alleen maar PREMIUM Foodgrade aloe vera!
Dus de beste aloe vera die niet is gebleekt, gefiltreerd, gekookt enz.

De invloed van aloe vera staat of valt met de bewerkingen die het is ondergaan.

Vele aloe vera juices, gel’s en dranken zijn bewerkt onder (te) hoge temperaturen met een teveel aan conservering om het product langer houdbaar te krijgen zodat het veel makkelijker is om te verkopen en de productie methode goedkoper wordt.

Tegenwoordig bevatten vrijwel vele dranken aloevera uit concentraat. Bijvoorbeeld 0.5% poeder opgelost in water. Dit wordt dan weer 100% aloevera genoemd. ( toegestaan volgens de E.U. en USA wet).

Bijna alle merken die huidverzorging verkopen hebben groot aloe vera voor op hun product staan. Als u echter de ingredient lijst bekijkt blijkt dat vrijwel altijd water (aqua) het eerste en hoofdingredient is. Wat een verschil! Ook in kwaliteit.

verschil pure aloe vera dranken gel ecolife

U kunt bij Ecolife terecht voor de hoogste kwaliteit aloe vera producten. Direct vanaf de kweker/ fabriek aan u doorgeleverd!
Dit betekent voor u dat u veel geld bespaart doordat u rechtstreeks koopt. Indien deze pure producten nog over 2 of drie schijven zouden gaan zou het product in deze zuivere vorm voor velen te duur worden. Dit verklaart tevens waarom wij een superieure kwaliteit kunnen aanbieden tegen de prijs van gemiddelde aloe vera producten.

aqloe vera gel ecolife plantage


Aloe vera inner filet bestaat uit de gel die men vindt in het blad. Deze gelei wordt gevormd tijdens het leven van de plant. Een blad moet dan ook minimaal 3- 5 jaar oud zijn om voldoende kracht te kunnen bezitten om van invloed te kunnen zijn.

De plant gel bestaat voor ongeveer 98 % uit plantvocht waarin de actieve aloe vera stoffen worden gevormd. Deze 2 procentjes in samenwerking met het plantvocht verrichten voor ons vele goede zaken. Het is dan ook van absoluut belang dat de gel uit het blad intact blijft.
Dus niet blootstellen aan te hoge temperaturen en zo min mogelijk conservering erin doen. Conserveermiddelen en bewerkingen kunnen de aloe vera polysaccharides afbreken die juist door hun speciale molecuulstructuur zo bijzonder zijn.

Koopt u een aloe vera drank ( gel of juice) die geen conserveringsstof bevat dan is dat product ALTIJD zwaar bewerkt! Oftewel zodanig verhit dat er geen bacterien en schimmels meer kunnen onstaan of het heeft een chemische behandeling ondergaan.

Ecolife aloe vera proces:

Aloe vera Gelei wordt verkregen door verschillende processen, door middel van vacuum, persen rollen etc. Per productie proces hangt het af of u de gelei behoud of dat het u het pure plantvocht krijgt. Verschil in kwaliteit hang dus ook nauw samen met het productieproces. Veel producten worden na persing weer verdikt met een verdikkingsmiddel om het zo weer op de gelei te laten lijken.

vers geperste aloe vera ecolife- zo uit het blad. foto onder: vers geperste aloe vera, zo uit het blad!

vers ecolife aloe vera gelei

Verschil aloe vera:

Er wordt samengewerkt met grootste telers en verbouwers met eigen plantages met meer dan 500,000 volwassen planten. Al meer dan 28 jaar toonaangevend in de fabricage van zeer hoogwaardige aloe vera producten. Gemiddeld overtreft de Ecolife aloe vera de normen met meer dan het dubbele en is dan ook onbewerkt en zo vers als mogelijk verwerkt.

Aloe vera Gel en Drink, gemaakt uit zuivere gelei uit het binnenste van de plant, die biologisch/organisch wordt verbouwd. Onderzoeken wijzen uit dat met name aloe vera van invloed is voor een goede darmwerking en bij huidverzorging. Verschil in de kwaliteit van de aloe vera bepaalt voor een groot deel de werking. doodgekookte aloe vera is niet biologisch actief! Maar in vele merken en dan vooral in cosmetische producten zit enkel een doodgekookte aloevera. Verschil in merken is dan ook groot.

Afgelopen jaar hebben onderzoekers de Internationale Merit Award of Science gewonnen voor hun onderzoeken die zijn gedaan met deze aloe vera, iets waar we natuurlijk trots op zijn. Ook grote namen als Ivan Danhof werken met deze aloe vera bij onderzoeken.

Meer over aloe vera Gel

Lees ook hoe de Jodium truc wordt toegepast. Schandalig dat mensen zulke onzin durven te verkopen: TRUCJES! Verschil!

Op besloten “huiskamer partys” vertellen distributeurs u dat aloe vera niet meer werkt als je jodium er aan toevoegd en de aloe vera de jodium niet op neemt. Het mengsel blijft dan bruin van de jodiumkleur. Ja beste mensen, het is niet zozeer de aloe vera die reageert maar de toevoegingen! Met name vit C en E en Sorbitol zorgen ervoor dat de bruine jodiumkleur verdwijnt! Sommige firma’s voegen ascorbic acid ( vit C), tocopherol ( vit E ) en Sorbitol toe. Sorbitol is verboden in voedsel voor baby’s! Dus geef geen aloe vera aan baby’s waar o.a. sorbitol inzit.

Het verschil in kwaliteit ziet u dus NIET door deze test!

Wij hebben dit uit laten zoeken door de fabrikant van Jodium

Antwoord fabrikant Betadine (MEDA):

Jodium is een Oxiderende stof, terwijl Vitamine C (Ascorbinezuur) en ook vitamine E bekend staan en ook toegepast worden als anti-oxidant. Het is dus heel goed mogelijk dat jodium door vitamine C en/of E wordt afgebroken.

Een relatief simpele test kan dit aantonen. Vit C / E in water met een beetje betadine oplossen.

Sorbitol is de voorloper van synthetisch geproduceerde Ascorbinezuur en kan mogelijk ook met jodium reageren.

Ook hier kan een simpele reageerbuistest inzicht verschaffen.

Jodium in zijn algemeenheid kan reageren met stoffen waar een dubbele binding in zit of die een reducerende werking hebben. (anti-oxidanten)

Alkaliteit (pH) is eveneens van invloed. Natriumhydroxide (NaOH) en in mindere mate Natriumcarbonaat (NaC2O3, soda) reageren met jodium onder vorming van Jodiden. Daarbij verdwijnt de kleur.

 

ecolife verschil in aloe vera producten

Wilt u ook weten waarom verschil in kwaliteit zo belangrijk is bij aloë vera? Kijk eens op ecolife.nl
Op de Ecolife website vindt u ook veel belangrijke informatie terug

 

STS Health Supplies BV te Goes
E-mail: sales@ecolife.nl
Telefoon: 0113-214120